Vindicat breekt skitrip af, gaat niet naar college (UPDATE)

‘Wij nemen het zekere voor het onzekere’

Vindicat breekt skitrip af en gaat niet naar college (UPDATE)

De 900 leden van Vindicat die op skivakantie zijn in het Noord-Italiaanse Sestriere, komen eerder terug. Ze zullen de eerste weken uit voorzorg geen colleges volgen.
5 maart om 14:28 uur.
Laatst gewijzigd op 6 maart 2020
om 19:22 uur.
maart 5 at 14:28 PM.
Last modified on maart 6, 2020
at 19:22 PM.


Koen Marée

Door Koen Marée

5 maart om 14:28 uur.
Laatst gewijzigd op 6 maart 2020
om 19:22 uur.
Koen Marée

By Koen Marée

maart 5 at 14:28 PM.
Last modified on maart 6, 2020
at 19:22 PM.
Koen Marée

Koen Marée

Freelancejournalist
Volledig bio
Freelance journalist
Full bio

De vereniging zou oorspronkelijk zaterdag terugreizen. Nu stappen de leden vrijdagmiddag al in de bus en komen zij zaterdag aan in Groningen. De vereniging wil het zekere voor het onzekere nemen in verband met de uitbraak van het coronavirus.

Volgens woordvoerder Jorien Bakker van de RUG is het een beslissing die Vindicat zelf heeft genomen. ‘We moeten nog kijken naar bijvoorbeeld de aanwezigheidsplicht. Maar voor ons staat voorop dat hiermee een belangrijke zorg van studenten en docenten wordt weggenomen’, zegt Bakker.

Geen medische aanleiding

In een verklaring zegt de vereniging dat er geen medische aanleiding is om vroegtijdig te vertrekken uit het gebied. ‘Wij willen het zekere voor het onzekere nemen. Dit met name voor de gemoedstoestand van leden en verwanten’, citeert RTL Nieuws uit een verklaring van Vindicat. 

De GGD vangt de bussen op een nader te bepalen locatie gefaseerd op. Daar geven ze dan voorlichting aan de studenten en beantwoorden ze vragen. Als dat nodig is, worden ze extra gecontroleerd.  

Vindicat vertrok afgelopen zaterdag naar het skigebied nabij de grens met Frankrijk. Tijdens het verblijf werd het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de regio aangescherpt. De vereniging zei toen de situatie per dagdeel te bekijken.

advertentie