Student krijgt eigen ingang Academiegebouw

Een renovatie van het Academiegebouw moet de studentenbalies beter vindbaar maken. Ook komen er twee speciale studenteningangen.
Door Anne Floor Lanting

‘Het is op het moment echt kruip-door-sluip-door en de kantoorruimtes zijn heel oud, donker, muffig en inefficiënt’, vertelt Jeroen de Lezenne Coulander van de afdeling vastgoed en investeringsprojecten (VGI) van de RUG.

Ook de collegezalen krijgen een opknapbeurt, net als de kantoren. Door de verbouwing zijn een aantal studentenbalies en afdelingen tijdelijk verhuisd. De renovatie begint in juni.

De vier grote collegezalen in het Academiegebouw zijn nu best lastig te bereiken. Dat wordt gemakkelijker. Naast de huidige zij-ingang, onder de luchtbrug door, komt straks een tweede. Daar was al een deur, maar dat was meer een nooduitgang. ‘Studenten gebruiken deze soms als ingang, maar daar is hij eigenlijk niet voor geschikt’, vertelt projectmanager Pieter van Hoesel. Hij verwacht in februari 2019 klaar te zijn.

De collegezalen zelf krijgen betere isolatie en ventilatie. Ook worden nieuwe kozijnen geplaatst en komen er betere audiovisuele faciliteiten.

Nieuwe locatie

Dat betekent ook dat de faculteiten die nu gebruik maken van de zalen in het nieuwe semester een andere locatie moeten zoeken voor hun colleges. Pas medio november kunnen ze weer gebruikt worden.

Intussen schuift VGI volop met afdelingen en studentenbalies. De Centrale Studenten Administratie,waar studenten terecht kunnen met vragen over onder andere inschrijving, collegegeld en toelating, zit voorlopig in de Oude Kijk in ’t Jatstraat 39. De studentenbalie voor immigratie (ISD), voor beursprogramma’s (MSD) en de Admissions Office hebben een tijdelijk plek aan de Oude Boteringestraat 13, bij Studium Generale.

Tenslotte is het merendeel van de afdelingen uit de westvleugel naar het gebouw van de Openbare Bibliotheek gegaan. ‘Het gebouw is al een tijdje van de RUG, het is onze schuifruimte. Na de verbouwing van de westvleugel gaan er groepen uit het Harmoniegebouw naartoe’, zegt Van Hoesel.

 

English

16 May 2018