Kijken: Student Rick bezorgt jouw maaltijdpakket door weer en wind

Rick bezorgt jouw maaltijdbox door weer en wind

Wil je wel gezond, gevarieerd en duurzaam eten, maar heb je simpelweg de tijd, inspiratie of het geld niet? StudentFood biedt uitkomst.
Door Lidian Boelens
23 oktober om 9:36 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:18 uur.
oktober 23 at 9:36 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:18 PM.

De maaltijdbezorgdienst is een vinding van Rick Valk (18), student spatial planning and design. Thuis op zijn kamertje stelt hij verse maaltijdpakketten samen, voorziet ze van een recept en bezorgt ze op de fiets. Ingrediënten haalt hij vers van de markt. En dat alles voor 3,99 euro.

Toen hij net op kamers woonde, merkte de hobbykok dat hij wel heel vaak eten moest weggooien. Zonde, vond hij. En zo kwam hij op het idee.

Hoe werkt het?

Valk bezorgt op maandag, woensdag en vrijdag. Bestellen moet op die dagen voor 13.00 uur. Je kunt op maandag ook een dinsdagpakket bestellen, op woensdag een donderdagpakket en op vrijdag ook een weekendpakket.

Couscous, spaghetti, zelfgemaakte friet. Hij zorgt ervoor dat er elke week weer nieuwe verrassende recepten op zijn website staan. Vaak kiest hij voor vegetarisch. Bovendien kan van elk recept een vegetarische variant worden gemaakt.

Goed voor het milieu is StudentFood ook, niet alleen omdat Valk op de fiets – door weer en wind – jouw maaltje aan de deur aflevert. Hij mijdt plastic en gebruikt alleen duurzame verpakkingsmaterialen. En het recept kun je ook gewoon gemaild krijgen. Scheelt papier.

Wil je bestellen bij StudentFood? Check studentfoodgroningen.nl.

English

23 October 2019 | 22-11-2020, 16:18