Advertentie

Student kan/mag/moet weer stemmen

Billboards en spandoeken langs je fietsroute naar de uni? Check. Partytenten met partijlogo’s? Check. Enthousiastelingen die je flyers en flesjes water in handen drukken? Check. Het is verkiezingstijd.
Door Thereza Langeler / video door Robbert Andringa

Voor de eerstejaars – en de ouderejaars die er tot nog toe in geslaagd zijn om het jaarlijkse campagnecircus aan zich voorbij te laten gaan – nog heel even een recap. Deze week kunnen studenten van de RUG stemmen voor de universiteits- en faculteitsraad. Dat zijn de medezeggenschapsorganen van de universiteit, waar meegedacht en geadviseerd wordt over het beleid.

Met name de partijen die dingen naar een plek in de universiteitsraad voeren in de stemweek fanatiek campagne. De grote vraag is natuurlijk of het ook werkt. UK-verslaggever Puck Swarte begaf zich onder de doelgroep van de vijf studentenpartijen – de studenten, dus – om te peilen of de verkiezingen een beetje leven. (Spoiler: het valt tegen.)

Geen paniek!

Ben jij er nog niet uit wat je deze week met jouw stem gaat doen? Geen paniek, want er is nog genoeg gelegenheid om je te informeren. En dat hoeft niet per se door je te laten belagen door enthousiastelingen met flyers.

De Groninger Studentenbond (GSb) heeft een kieswijzer in elkaar gezet, met de belangrijkste verkiezingsthema’s op een rijtje. Je kunt de kieswijzer zowel in het Engels als in het Nederlands invullen.

Maandag 14 mei om 19:00 uur kun je de lijsttrekkers van de vijf studentenpartijen (SOG, Lijst Calimero, DAG, De Vrije Student en One Man Gang) zelf in actie zien. Dan gaan ze met elkaar in debat over onder meer flexstuderen en de zin of onzin van het financieel straffen van studentenverenigingen. Het debat duurt tot ongeveer 20.30 uur en is in de Senaatszaal in het Academiegebouw.

English

14 May 2018 | 15-5-2018, 15:59
Advertentie