Professor Conny bereikt Santiago de Compostella

Professor Conny bij de bronzen beelden van pelgrims die wijzen naar de opdoemende kathedraal van Santiago de Compostella.

Professor Conny bereikt Santiago de Compostella

Conny van Ravenswaaij volbracht vrijdag haar ‘Walk for Chromosome 6’ naar Santiago de Compostella. De klinisch geneticus van het UMCG haalde tijdens de pelgrimstocht ruim 8200 euro op voor onderzoek naar een zeldzame chromosoomafwijking.
Door Giulia Fabrizi
7 oktober om 16:36 uur.
Laatst gewijzigd op 8 oktober 2019
om 9:29 uur.
oktober 7 at 16:36 PM.
Last modified on oktober 8, 2019
at 9:29 AM.

Het had niet veel gescheeld of Van Ravenswaaij, beter bekend als ‘professor Conny’, had haar pelgrimstocht niet afgemaakt. Eind april, op zo’n 700 kilometer voor de eindstreep, werd ze geveld door een peesontsteking.

Na weken ontstekingsremmers, pijnstillers en veel rust hervatte ze in mei haar tocht, maar zo’n 400 kilometer voor het einde moest ze vanwege blessures opnieuw stoppen. Toch wist de arts niet van opgeven: in september zette ze haar zinnen op de laatste 400 kilometer, die ze uiteindelijk vrijdag afmaakte.

Zeldzame aandoening

Professor Conny liep in totaal ruim 3100 kilometer van de Sint Jacobskerk in Uithuizen naar de kathedraal van Santiago de Compostella in Spanje. De laatste 1200 kilometer liep ze voor haar onderzoek naar kinderen met een zeldzame chromosoomafwijking op chromosoom 6.

Ze hoopte met de tocht genoeg geld op te halen om een begin te maken aan een database met informatie over de zeldzame aandoening. Haar streefbedrag was minstens 12.000 euro. Van dat bedrag had ze een jaar lang een student kunnen betalen om verzamelde data te analyseren en in de beoogde database te verwerken.

Hoewel ze streefbedrag niet voor het einde van de pelgrimstocht haalde – ze verzamelde bijna 8500 euro, kunnen mensen die willen bijdragen aan haar onderzoek dat nog altijd doen.

Ook bijdragen aan de database voor Chromosoom 6? Dat kan via deze pagina.