Opknapbeurt voor Selwerd III

Woningbouwvereniging Lefier vernieuwt de Duindoornflat, één van de drie studentenflats in Selwerd. De flat krijgt meer kamers met eigen voorzieningen. Ook wordt de flat aardbevingsbestendig en gasloos.
Door Freek Schueler

‘De flat voldeed niet meer aan de wensen van deze tijd’, vertelt Elza Bulstra, woordvoerder van Lefier. ‘Met name de gedeelde voorzieningen waren aanleiding om te kijken of we de kamers groter konden maken, zodat je een deel van de voorzieningen zelf hebt.’ Doordat kamers straks een eigen badkamer bezitten, gaat de oppervlakte per woning van twaalf naar achttien vierkante meter.

Aannemer Van Wijnen gaat Selwerd III de komende maanden verbouwen. Niet alleen krijgen de kamers een badkamer, ook het aantal kamers wordt groter. Bulstra: ‘Dat kan omdat we de gevel naar voren trekken.’ De keuken delen bewoners nog wel met z’n achten. Ook komt er een nieuwe algemene ontmoetingsruimte in de flat.

Kosten

Vanaf het laatste kwartaal van 2018 biedt Lefier de kamers te huur aan op de website. Je huurt een kamer in de gloednieuwe Selwerd III voor 320 euro. De energierekening zal in elk geval meevallen, want de kamers worden duurzamer gemaakt. De Duindoornflat wordt de eerste gasloze hoogbouwflat in Groningen die aardbevingsbestendig is.

De verbouwing kost in totaal zestien miljoen euro en is naar verwachting begin 2019 klaar. De andere Selwerdflats, aan de Kornoeljestraat en Esdoornlaan, worden niet vernieuwd. ‘Deze was er het slechtst aan toe’, zegt Bulstra.

20 March 2018 | 20-3-2018, 15:37