Nieuwe student kan slapen in hotel, dat staat toch leeg

Nieuwe student kan slapen in hotel, dat staat toch leeg

In de rubriek ‘Intussen elders’ verzamelen we (opmerkelijk) nieuws van andere universiteiten. Deze keer onder meer: De hotels in Amsterdam staan straks ook nog leeg, dus kun je er net zo goed nieuwe studenten in onder brengen. Weg kamernood.
Samengesteld door Rob Siebelink
16 mei om 14:26 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
mei 16 at 14:26 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.

‘Laat nieuwe student in hotelkamer slapen’

Het zal nog lang duren voordat het toerisme zich heeft hersteld en Amsterdam weer wordt overspoeld met hotelgasten. Hotels zouden daarom de ruim dertigduizend lege kamers moeten verhuren aan studenten, schrijft citymarketeer Arno Gorissen in een opiniestuk in Het Parool.

Duizenden nieuwe studenten zullen na de zomer weer een kamer zoeken in Amsterdam. Gorissen zegt: ‘Ik wil hotels oproepen om te onderzoeken of hotel- en kamervoorzieningen met minimale middelen aangepast kunnen worden zodat kamers verhuurd kunnen worden.’

Studenten stellen geen hoge eisen, zegt hij, en het ‘hoge hospitality- en voorzieningenniveau’ van hotels zullen ze bij een passende huurprijs ervaren als ‘geschenk uit de hemel’.

‘Antispieksoftware in Leiden zonder inspraak’

De Leidse universiteit heeft proctoring bij tentamens, oftewel antispieksoftware, ingevoerd zonder enige vorm van inspraak. Dat stelt een boze universiteitsraad in Mare.

De Universiteit Leiden begon eind maart met pilots waarin surveillancesoftware studenten in de gaten hield tijdens tentamens. De universiteitsraad wist er nauwelijks van, stelt fractievoorzitter Bas Knapp van Liberale Studentenpartij (LSP).

Ook andere partijen klagen steen en been dat ze buiten de besluitvorming zijn gehouden.‘De informatie die we kregen was beknopt en alleen van informerende aard. We kregen ook niet te horen wanneer de pilot was afgerond.’

Knapp is inmiddels begonnen met een petitie, waarin hij de universiteit oproept te stoppen met digitale surveillancesoftware tijdens tentamens.

Gedenkplek voor Delftse studenten

Twee van de vijf verongelukte surfers bij het havenhoofd van Scheveningen vorige week waren studenten van de TU Delft en lid van het Delftsch Studenten Corps. Dat heeft een gedenkplek ingericht, bericht het universiteitsblad Delta.

TU-studenten Max (22) en Mathijs (23) maakten maandagavond 11 mei deel uit van een groep van zes surfers die in de problemen kwamen bij het noordelijke havenhoofd van Scheveningen. Een draaiende wind en een dikke laag algenschuim op het water werden hen waarschijnlijk fataal.

De KNRM, brandweer en de kustwacht begonnen maandagavond een zoekactie waarbij drie mensen uit het water werden gehaald. Twee van hen overleefden de redding niet. Later werden er nog drie lichamen uit het water gehaald.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties