Informatie over UKrant

UKrant is het onafhankelijke nieuwsmedium voor de Rijksuniversiteit Groningen. UKrant brengt – in het Nederlands en het Engels – dagelijks actueel nieuws en verhalen over wat de universiteit, medewerkers en studenten raakt.

Elke week ontvangen alle studenten en medewerkers de tweetalige UKrant-nieuwsbrief.

Hier vind je ons

Bezoekadres
Oude Kijk in ’t Jatstraat 28
9712 EK Groningen

Klik hier voor Google Maps

Postadres
Postbus 80
9700 AB Groningen
Telefoon: 050-3636700

Redactie

Algemeen mailadres: uk@rug.nl

Rob Siebelink (hoofdredacteur) 06-83232941
Christien Boomsma (magazinecoördinator) 06-28310340
Giulia Fabrizi (nieuwscoördinator) 06-53933500
Saskia Jonker (eindredacteur)
Rianne Aalbers (redacteur sociale media)
René Lapoutre (vormgeving, webmaster) 06-28322595
Mirjam van der Wal (redactionele ondersteuning, marketing, advertenties) 06-28322597
Yelena Kilina (international editor)

Medewerkers

Journalisten  

René Hoogschagen, Fay van Odijk, Romy Posthumus, Sofia Strodt (international), Remco van Veluwen, Emily Zaal, Denise Overkleeft, Marjanne van der Bijl, Rouèl Gnodde, Alessandro Tessari (international), Felien van Kooij, Thijs Fens, Sara Rommes, Silan Celebi (international), Yoana Petrova (international), Lydwine Huizinga

Video

Rianne Aalbers

Columns

Hrydai Sampally (international)
Bauke van der Kooij
Casper Albers
Gerrit Breeuwsma
Laura Mijnders
Niall Torris (international)

Vertaling

Sarah van Steenderen

Fotografie

Reyer Boxem (zie hier voor zijn website), Corné Sparidaens (zie hier voor zijn website), Anouk Brekhof (student-fotograaf)

Adverteren

UKrant telt gemiddeld 200.000 pageviews per maand (bron: Google Analytics) en de digitale nieuwsbrief wordt elke week verspreid onder ruim 75.000 studenten, medewerkers van de RUG en alumni.

Voor meer informatie over tarieven en andere mogelijkheden kunt u contact opnemen met Martini Media, Marco Boshoven of bel 050-3142244.

Bestuur

UKrant is een stichting met een eigen bestuur (Stichting Universiteitsblad Groningen).

De leden zijn Herman de Jong (voorzitter), Linda Riedstra (financiën), Berend Roorda (secretaris), Annette Nanninga, Jasper Stam (student-lid), Noor Swart (student-lid).

Redactieraad

Kaj Reker (voorzitter), Jan Visser, Pieter Sijpersma, Joram Hooghiem, Rimmer Mulder, Isabelle de Harder, Martijn Kok (student-lid), Lisa Hoekman (student-lid).

Reageren op UKrant

We nodigen je uit om te reageren op verhalen die wij publiceren en mee te doen aan discussies die daaruit voortkomen. Maar je moet je wel aan de spelregels houden. Die kun je hier lezen.

UKrant sluit elke aansprakelijkheid voor enige door jou of derden geplaatste reactie uit. De gebruiker is aansprakelijk en vrijwaart UKrant voor enige aanspraken van derden en voor daarmee samenhangende schade en kosten die verband houden met de door jou geplaatste reacties.

De UKrant-code

UKrant hecht aan zorgvuldige en betrouwbare journalistiek. We hebben daarvoor een code; richtlijnen die duidelijk maken hoe wij werken. Die kun je hier als pdf-bestand downloaden en/of inzien.

Protocol Correcties en Aanvullingen

UKrant heeft een Protocol Correcties en Aanvullingen: hoe gaan wij om met correcties, wijzigingen of aanvullingen? Dit protocol kun je hier als pdf-bestand downloaden en/of inzien.

Het archief

UKrant wordt met regelmaat gevraagd om namen uit het archief te verwijderen of bronnen (deels) te anonimiseren. Uitgangspunt is dat UKrant de integriteit van het archief vooropstelt en dat wij niet ingaan op zulke verzoeken. Er zijn echter uitzonderingen mogelijk.

Wilt u uw naam verwijderd zien uit het archief, klik dan hier.

Auteursrecht

Op alle foto’s, teksten, video’s en animaties op de site van UKrant rust auteursrecht. Deze mogen daarom niet worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming van de hoofdredactie.

Privacy en de AVG

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. UKrant hechtte natuurlijk ook in het verleden aan uw privacy. Maar de AVG betekent dat wij nog zorgvuldiger moeten omgaan met privacygevoelige gegevens. Lees hier meer.

De Kring

UKrant is aangesloten bij de Kring van Hoofdredacteuren Hoger Onderwijs Media.

Meld je aan voor de nieuwsbrief:

Je kunt je hier aan- of afmelden voor de UKrant-nieuwsbrief. Of bekijk de vorige edities online.

Werk of studeer je niet aan de RUG en wil je toch onze nieuwsbrief lezen, dan kun je je hier aanmelden.

English

02 June 2021 | 19-6-2021, 15:41