Geen ‘veganistisch tenzij’, vlees blijft op het menu

Geen draagvlak onder student en staf

Geen ‘veganistisch tenzij’, vlees blijft op het menu

Snacks tijdens borrels en bijeenkomsten op de RUG worden voorlopig niet ‘veganistisch tenzij’. Volgens de universiteit is daarvoor onvoldoende draagvlak.
Door Rob Siebelink
8 oktober om 9:27 uur.
Laatst gewijzigd op 8 oktober 2019
om 13:50 uur.
oktober 8 at 9:27 AM.
Last modified on oktober 8, 2019
at 13:50 PM.

De studentenpartij De Vrije Student in de universiteitsraad opperde voor de zomer om standaard plantaardig eten en drinken aan te bieden tijdens borrels en bijeenkomsten van de RUG (niet in de restaurants).

Vis en vlees zouden dan alleen worden geserveerd als daar vooraf speciaal om wordt gevraagd. Ook twee andere studentpartijen (SOG en DAG) en de Personeelsfractie schaarden zich achter het voorstel.

Op enkele universiteiten zijn vegetarische lunches en borrels inmiddels standaard en ook de RUG-faculteit Wijsbegeerte heeft stappen ondernomen om het cateringaanbod te verduurzamen.

Variatie

De RUG juicht het toe dat er een beter aanbod komt van duurzaam voedsel, maar vindt ‘veganistisch tenzij’ op dit moment te ver gaan. Er moet een goede variatie blijven van plantaardige en dierlijke eiwitten, aldus de uni.

Beter is het om het aanbod vegetarisch en veganistisch aantrekkelijker te maken en de universiteit zo te verleiden tot het maken van andere keuzes dan vlees en vis, stelt de RUG.

De universiteitsraad praat er later deze maand over.

English

08 October 2019 | 8-10-2019, 13:50