Te weinig leden, gamersvereniging Dionysos opgeheven

Club had te weinig leden

Gamersvereniging Dionysos opgeheven

Gamersvereniging Dionysos bestaat niet meer. Tijdens een speciaal belegde algemene ledenvergadering is besloten de noodlijdende vereniging op te heffen. Wat er met het pand gaat gebeuren is onduidelijk.
Door Remco van Veluwen
25 september om 11:57 uur.
Laatst gewijzigd op 30 september 2019
om 13:22 uur.
september 25 at 11:57 AM.
Last modified on september 30, 2019
at 13:22 PM.

Dat het niet goed ging met de vereniging, was al heel lang duidelijk. In haar hoogtijdagen – toen Dionysos nog een christelijk gereformeerde vereniging was met de naam Hendrik de Cock – waren er driehonderd leden. Maar het ledenaantal daalde gestaag.

In 2002 besloot de club daarom de religie vaarwel te zeggen en in 2006 werd ook de naam veranderd in Dionysos. Het hielp allemaal niet. Toen er in 2011 nog maar 71 leden over waren, werden de bestuursbeurzen ingetrokken en werd de vereniging uit de verenigingskoepel Contractus gezet.

Niet levensvatbaar

In een allerlaatste poging de situatie om te keren, veranderde Dionysos in 2017 in een gamersvereniging. Ook dat heeft dus niet geholpen. ‘De huidige leden van Dionysos zijn tot de conclusie gekomen dat hun vereniging niet meer levensvatbaar is’, meldt de website van Reünistenvereniging der CSV Hendrik de Cock. Het bestuur van Dionysos zelf is niet bereikbaar.

Wat er gaat gebeuren met het pand van Dionysos in de Nieuwe Kijk in ‘t Jatstraat, waar ook studentenvereniging Ichthus gebruik van maakt, is niet duidelijk. Er zou sprake van zijn dat het pand voor één euro aan Ichthus kan worden overgedaan, maar of die afspraak op papier is gezet, is niet duidelijk.