advertentie

 

Decaan FEB stapt op [UPDATE]

Decaan Herman de Jong van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde is afgetreden. Waarom hij stopt als hoofd van de faculteit is niet bekend.
Door Thereza Langeler

RUG-woordvoerder Jorien Bakker bevestigde dinsdagmiddag dat De Jong zijn werkzaamheden als decaan neergelegd heeft. Op 18 oktober heeft hij zelf in een e-mail de staf van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) geïnformeerd over zijn vertrek en zijn beweegredenen. ‘Maar daar kan ik verder niets over zeggen’, zegt Bakker.

De Jong is hoogleraar economische geschiedenis. Sinds september 2016 was hij decaan van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Dat betekent dat zijn reguliere termijn er nog niet op zat: decanen worden doorgaans voor een periode van vier jaar benoemd.

Volgens Bakker heeft De Jong ‘besloten terug te treden als decaan voor het einde van zijn periode.’ Hij blijft wel als hoogleraar aan de faculteit verbonden.

Interim-decaan

Het bestuur van de RUG gaat nu op zoek naar een nieuwe decaan voor FEB. Jan Berend Wezeman, de decaan van de rechtenfaculteit, fungeert vanaf 19 november als decaan ad interim bij FEB. ‘Het college van bestuur wil graag de tijd nemen, zorgvuldig te werk gaan om een nieuwe decaan te vinden’, zegt Bakker. ‘Voor de continuïteit binnen een faculteit is het goed om in de tussentijd een interim-decaan aan te stellen.’

Naar verwachting blijft Wezeman tot mei 2019 waarnemend decaan. Hij doet dat voor één à twee dagen in de week, naast zijn werkzaamheden voor rechten, volgens een mail die naar de staf is gestuurd. Daarna hoopt de RUG een opvolger voor De Jong gevonden te hebben.

English

06 November 2018 | 7-11-2018, 9:23
advertentie