Cvb: Voormalige bibliotheek snel open voor ontmoetingen

Foto RUG

Cvb: Voormalige bieb snel open voor ontmoetingen

Het college van bestuur wil de voormalige Openbare Bibliotheek aan de Oude Boteringe zo snel mogelijk openen als locatie voor ontmoetingen tussen studenten.
15 april om 14:25 uur.
Laatst gewijzigd op 15 april 2021
om 14:31 uur.
april 15 at 14:25 PM.
Last modified on april 15, 2021
at 14:31 PM.


Door Giulia Fabrizi

15 april om 14:25 uur.
Laatst gewijzigd op 15 april 2021
om 14:31 uur.

By Giulia Fabrizi

april 15 at 14:25 PM.
Last modified on april 15, 2021
at 14:31 PM.

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator
Volledig bio
News coordinator
Full bio

Dat schrijft het universiteitsbestuur in een reactie op de petitie die het begin maart ontving van vijftig studieverenigingen, alle studentenpartijen in de universiteitsraad en de Groninger Studentenbond. Zij luidden toen de noodklok: de universiteit moet versoepelingen doorvoeren opdat de mentale gezondheid van studenten niet verder achteruit gaat.

Buitenlocatie

Behalve het heropenen van de OB, werkt het cvb ook aan het opzetten van veilig ingerichte buitenlocaties. Hier zouden studieverenigingen weer activiteiten kunnen organiseren, docenten seminars kunnen geven en studenten elkaar ontmoeten.

De ontmoetingslocaties zullen volgens het cvb openen wanneer er vanuit de overheid en de Groningse Veiligheidsregio versoepelingen in de coronamaatregelen komen die meer on-campus ontmoetingen op universiteiten mogelijk maken.

Meer ruimte

Dat zou al eind april kunnen zijn. Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag zei demissionair premier Rutte dat volgende week bekend wordt of universiteiten per 26 april meer ruimte krijgen om fysieke activiteiten zoals colleges te houden.

Als er eind april meer contactmogelijkheden zijn, zal de universiteit zich nog altijd aan de coronamaatregelen zoals anderhalve meter afstand moeten houden. Ook zegt het cvb de heropening van de OB als pilot te gebruiken om de mogelijkheden van sneltesten voor kleinschalige samenkomsten te onderzoeken. Wie naar de OB wil, mag alleen naar binnen met een negatieve uitslag van een coronasneltest.

English