Brand in studentenflat Eendrachtskade

In een studentenflat van Lefier aan de Eendrachtskade woedde dinsdagochtend vroeg brand. De brandweer evacueerde de bewoners.
Door Thereza Langeler

Even voor zes uur ’s ochtends liet de brandweer weten onderweg te zijn naar de Eendrachtskade. Ruim een kwartier later was de brand geblust en rond halfzeven mochten de bewoners van het gebouw weer naar binnen.

Eén persoon heeft misschien te veel rook binnengekregen. De brandweer droeg hem aan de ambulancediest over, die ook ter plaatse was. Verder vielen er geen gewonden.

Op het vuur laten staan

Volgens een bewoner van de flat is de brand ontstaan doordat iemand iets op het vuur had laten staan en vervolgens in slaap was gevallen. Hij werd pas wakker toen de brandweer zijn deur open ramde.

Daarvóór ging er wel een brandmelder af, maar die geeft zo vaak vals alarm dat niemand er nog acht op slaat, zegt de bewoner. ‘Iedereen komt pas na tien minuten naar buiten. Dit was volgens mij al de vierde keer in twee à drie weken.’

Vrydemalaan

De Eendrachtskadeflat is het tweede studentenhuis in zeer korte tijd dat met brand te maken krijgt. Maandagavond was het ook raak, toen in een containerwoning in de Vrydemalaan. Ook daar bleef het bij één persoon die vanwege het inhaleren van rook naar het ziekenhuis moest. De politie arresteerde een man, maar het is niet bekend waarom.

17 October 2017 | 17-10-2017, 9:52