Voor de optimale RUG-beleving moet je in de IShop zijn

9 september om 16:54 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
september 9 at 16:54 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.


Door Advertorial

9 september om 16:54 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.

By Advertorial

september 9 at 16:54 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.

Advertorial

Een hoodie met naam en logo van de RUG, mokken, pennen, caps, wijnglazen, doppers, sweaters, polo’s, tegeltjes en niet te vergeten de veelgeprezen college schrijfblokken. Allemaal verkrijgbaar in de IShop, gevestigd schuin tegenover het Academiegebouw aan de Broerstraat. Maar, de IShop biedt nog veel meer, zoals services voorafgaand en tijdens evenementen, promoties en conferenties en persoonlijke relatiegeschenken. ”Bij de IShop kun je terecht voor de enige echte merchandise van de RUG en alles wat we verkopen is 100% duurzaam”, zegt manager Frederika Cazemier.

En dat laatste gaat heel ver, zo geeft ze met een voorbeeld aan. “De potloden die we hier verkopen kunnen, wanneer ze aan hun einde zijn, in de grond worden geplant, waarna er een plantje uit groeit.” En zo speelt duurzaamheid in alle producten die in de IShop verkocht worden een belangrijke rol. Frederika:” Ook wanneer we acties opzetten voor faculteiten, hoogleraren en andere klanten zoeken we altijd naar duurzame oplossingen. We denken daarin graag mee. Verder streven we ernaar de duurzame producten zo veel mogelijk in onze regio te bestellen.”

Gebruiksvoorwerpen

Waar buitenlandse studenten met name geïnteresseerd zijn in sweaters en polo’s met de naam en het logo van de RUG, daar kiezen Nederlandse studenten vaak voor handige gebruiksvoorwerpen, zoals de dopper, de to go bekers en collegeblokken. “De collegeblokken zijn erg gewild”, geeft Frederika aan. “Ze zijn kwalitatief goed en eenmaal gekocht en gebruikt, schijn je niet meer anders te willen.” 

Vanwege corona was de IShop in de afgelopen maanden niet geopend, wel konden er spullen via de website worden besteld en dat gebeurde dan ook veel meer dan voorheen. Frederika verwacht dat die trend onomkeerbaar is. “Vandaar dat we nu bezig zijn met een nieuwe website, zodat we ons nog meer op online kunnen richten. Daarnaast blijft men uiteraard welkom in de winkel, maar dat gaat voorlopig nog op afspraak.” Om ook studenten elders in de stad tegemoet te komen, is de IShop bezig met het opzetten van een pop up store op Zernike. “Op die manier kunnen we nog beter laten zien dat we hét adres zijn voor de officiële merchandise van de RUG.” 

Zolang de IShop beperkt open is, kun je terecht op de website, waar alle beschikbare artikelen besteld kunnen worden en waar je ook meer informatie kunt vinden over alle andere services die de IShop biedt. 

De IShop is te bereiken via: www.rug.nl of via email: universiteitswinkel@rug.nl of telefonisch: 050 363 27 00